Over mij

Onderzoeken, interviewen & schrijven, dat is wat ik het liefste doe. Als klein meisje wilde ik altijd al alles weten, maar vanaf 2018 heb ik er ook echt mijn beroep van gemaakt.

Ik ben Sharon Ponsteen (1987), ik kom uit én woon in Twente en als (freelance) journalist schrijf ik verhalen. Bij voorkeur verhalen waarvoor grondig en langdurig onderzoek nodig is. Ik houd ervan diep in de materie te duiken, te speuren in documenten en in gesprek te gaan met alle betrokken partijen binnen een te onderzoeken thema. Dat doe ik het liefst op een constructieve manier. Dus niet alleen iets aan de kaak stellen, maar samen met ervaringsdeskundigen en specialisten op zoek gaan naar een (mogelijke) oplossing. 

In 2019 publiceerde ik in de Twentsche Courant Tubantia een aantal artikelen over ondermelding van arbeidsongevallen. In augustus 2020 ontving ik van het Fonds BJP (Bijzondere Journalistieke Projecten) een subsidie waarmee ik dit onderwerp nog verder kan uitdiepen. De aankomende tijd verdiep ik mij dus in arbeidsongevallen die niet worden gemeld en wat daar de onderliggende reden van kan zijn. Heb je tips of wil je een verhaal met me delen? Neem gerust contact met mij op. Graag zelfs. 

Sharon Ponsteen - Studio Perceptie